اخبار تکنولوژی 18

معرفی تکنولوژی

اخبار تکنولوژی 18

معرفی تکنولوژی

سئو کلاه سیاه چیست؟ روش های سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه به گردآور اقداماتی گفته می شود که بر خلاف قوانین موتورهای جستجو بوده و در عین حال ممکن است که مایه افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو گردند.


این شیوه های غیر مجاز، شاید در کوتاهی مدت اثربخش باشند، ولی سرانجام در طویل مدت موجب جریمه شدن سایت از طرف موتورهای جستجو می گردند. برخی از تکنیک های سئو کلاه سیاه عبارتند از: بهره‌گیری بی رویه از واژه ها کلیدی، نهان کاری و برپایی شبکه های گسترده بک لینک.


نمایش در نتایج جستجو برای رشد کسب و کارها، امری بایسته محسوب می شود، اما طریق های درست و غلطی برای سئو سایت و رسیدن به چنین هدفی وجود دارد. سئو کلاه سیاه همان روش غلط در این پیشه است. طریق های سئو کلاه سیاه به جای پذیرش به احتیاج و مشکلات کاربران، با منظور فریب موتورهای جستجو پیاده سازی می شوند.


در واقع با به کارگیری تکنیک های سئو کلاه سیاه، شما به جای اینکه حق کافی برای حضور در نتایج جستجو را داشته باشید، موتورهای جستجو را فریب می دهید تا سایت شما را در نتایج بالا قرار دهند. بهره‌گیری مستمر از تکنیک های سئو کلاه سیاه به جای افزایش رتبه سایت، دیر یا زود موجب حذف شما از نتایج جستجو خواهد شد.


اگر در مسائل پیوسته با تارنما و سئو پسین شغل هستید، دقت داشته باشید که قصد موتورهای جستجو مانند گوگل ارائه بهترین استجابت ها به کاربرانشان در اثناء جستجوی یک عبارت است. موتورهای جستجو حائز ساز و کارهایی هستند الی بهترین نتایج را به کاربرانشان اثر دهند، نتایجی که شامل اسپم نمی باشد. آنها این پیشه را به کمک الگوریتم های خود و به صورت اتوماتیک یا دستی سپریدن میدهند تا تارنما هایی را که اقدام به اتمام سئو کلاه سیاه کرده اند را معرفی کنند.


الگوریتم های موتورهای جستجو در گذر زمان مبتلا ترقی های زیادی شده اند و این مسئله به ما یاداوری می کند لغایت به هیچ وجه سمت سئو کلاه سیاه نرویم. مطمئنا سئو کلاه سفید گزینه بهتری برای بهینه سازی تارنما ها محسوب می گردد. سئو کلاه سفید روشیست که کاملا مطابق با دستورالعمل ای موتورهای جستجوست. به صورت خلاصه سئو کلاه سفید اقداماتیست که به واسطه تولید محتوای با کیفیت انجام شده و قصد از آن، برپایی یک تجربه کاربری قوی برای افرادیست که به تماشا تارنما می پردازند.


تفاوت سئو کلاه سیاه با سئو کلاه سفید

سئو کلاه سیاه بر خلاف قوانین موتورهای جستجوست و قصد از آن، فریب آنها در جهت افزایش رتبه سایت می باشد. چنین تکنیک هایی در نهایت موجب حذف تارنما از نتایج جستجو شده و حداقل جریمه آن افت شدید رتبه سایت است. در مقابل سئو کلاه سفید اقداماتیست که مطابق با قوانین موتورهای جستجوست و در طی آن محتوایی با کیفیت برای کسب بیشینه خوشنودی کاربران در تارنما تولید می گردد.


چگونه سئو کلاه سیاه را گزارش دهیم؟

در حالت کلی دو علت برای گزارش دادن سئو کلاه سیاه شدنی است هستی داشته باشد. در حالت اول تارنما شما به خاطر عواملی همچون هک شدن، مشکلات ویروسی، سئو منفی یا بک لینک های مضر ممکن است تحت آسیب قرار گرفته باشد. در حالت دوم نیز شدنی است که شما نتایج اسپمی را در نتایج جستجو تماشا کرده باشید.


برای حالت دوم گوگل صفحه ای را با اسم webspam report تعبیه و در آن می توانید مشاهدات خویش را گزارش نمایید. خواهشمندم از این ابزار با سنجیدگی کاربرد کنید. هر سایتی که رتبه بالاتری نسبت به سایت شما داشته باشد به معنای اسپم نخواهد بود. گزارشات اسپمی که خویش از گونه اسپم هستند، به منزله سئو کلاه سیاه در عقیده گرفته خواهند شد.


در حالت اول که تارنما شما تحت تاثیر عوامل مخربی مانند هک شدن پیمان گرفته می توانید گزارشی را جاسازی کرده و آن را از طریق malware review در کنسول جستجوی گوگل ثبت نمایید.


در شرایطی که کمپین های سئو منفی بر علیه سایت شما برپایی گردیده می توانید از افزار Disavow Links گوگل واقع در کنسول جستجوی آن استفاده کرده و بک لینک های اسپم شناسایی شده را گزارش دهید.


چرا بایستی از سئو کلاه سیاه اجتناب کنیم؟

روش های سئو کلاه سیاه موجب جریمه شدن از طرف گوگل و دیگر موتورهای جستجو می شوند.  


با اینکه این گونه روش ها ممکن است تا مدت کوتاه مایه کسب شدامد و رتبه بالا برای سایت شما شوند، ولی مطمئن باشید که موتورهای جستجو با بروزرسانی های مکرر خویش بالاخره متوجه این مسئله شده و وب سایت خاطی را با پنالتی رو به رو می سازند. دقت داشته باشید که خارج شدن از پنالتی گوگل پیشه آسانی نیست. با توجه به حجم زیادی از کاربران که از موتورهای جستجو استفاده می کنند، حذف شدن از نتایج جستجو به معنای از دست رفتن سوداگری شما تلقی خواهد شد. 


در پیوستگی مطلب به معرفی طریق های سئو کلاه سیاه می پردازیم لغایت در اثناء تعیین استراتژی سئو وب سایت از گزینش آنها دوری کنید.


تکنیک های سئو کلاه سیاه

1. استفاده بی رویه از کلمات کلیدی

منظور از به کارگیری بی رویه از کلمات کلیدی (Keyword Stuffing) پر کردن محتوای تارنما با واژه ها کلیدی مشخص و با هدف کسب رتبه در آنهاست. به راستی این کار تلاشیست در این جهت که موتورهای جستجو را متقاعد به پیوسته بودن محتوای صفحه با آن واژه ها کنیم. اضافه کردن مشتقات و هم خانواده های یک واژه کلیدی بدون اینکه از سمت کاربر ضرورتی داشته باشد، تجربه کاربری منفی را ایجاد می نماید. در نتیجه این کار، وب سایت شما شدنی است در کلمات کلیدی تاب مربوطی نیز رتبه فوقانی کسب کند.


گوگل کاربرد بی رویه از واژه ها کلیدی را اینطور روشنگری می دهد:


لیستی از شماره های تلفن بی معنی

بلاک های متنی پر شده با واژه ها کلیدی متنوع

تکرار بیش از حد یک کلمه کلیدی در متن درونمایه به چهره کاملا غیر طبیعی

جستجوی واژه ها کلیدی که کاربران به جستجوی آنها در وب می پردازند، پیش از نوشتن هر محتوایی امری ضروریست. ولی بهره‌گیری بی رویه از کل آنها در درونمایه به هیچگونه ایده احسان محسوب نمی شود. به جای چنین تاکتیک های اشتباهی بهتر است که بر روی فرآوری محتوای با کیفیتی که حول یک یا چند کلمه کلیدی مشخص است، تمرکز کنید.


2. نهان کاری

منظور از پنهان کاری (Cloaking) نمایش دو نسخه متفاوت از محتوای یک آدرس از سایت به کاربران و موتورهای جستجوست. وب سایت هایی که اقدام به چنین کاری می کنند، هدفشان کسب رتبه در نتایج جستجو به ازای واژه ها کلیدی نا پیوسته با پهنه کاریشان است. تارنما های اسپم اغلب با قصد نهان کردن محتوای غیرمجاز درج شده در تارنما خویش از دید گوگل دست به چنین کاری می زند.


کوتاه کردن محتوای سایت برای گروه های خاصی از کاربران امری پذیرفتنی است. به عنوان نمونه شما می توانید که وب سایت خویش را در دستگاه های موبایل به چهره خلاصه تری نمایش دهید. همچنین نمایش متفاوت وب سایت برای کاربرانی از یک مملکت خاص، امری معمول می باشد. در ضمن بعضی از تارنما ها تبلیغات خویش را بر حسب منطقه جغرافیایی کاربر تغییر می دهند. همگی این نمونه ها لغایت جایی که هدف، نمایش محتوای متفاوتی برای ربات های موتورهای جستجو نباشد، پذیرفتنی است.


بهترین رهنمود در چنین شرایطی اینست که از خویش بپرسید که آیا تغییر محتوا برای دیگر کاربران به هوده آنها خواهد بود یا نه. اگر پذیرش به این سوال مثبت باشد، پس آن پیشه قابل قبول خواهد بود. شما باید به نوع ای با موتورهای جستجو در هر سناریویی رفتار کنید که همان رفتار را با کاربران راستین دارید.


در صورت کنجکاوی برای مشاهده تارنما از دید گوگل می توانید از افزار fetch as google در سرچ کنسول آن استفاده کنید.


3. ریدایرکت های غیر مجاز

ریدایرکت موجب انتقال کاربر از آدرسی که بر روی آن کلیک کرده به یک آدرس دیگر می شود. در سئو کلاه سیاه از ریدایرکت ها خارج از چنین رویکردی استفاده می شود. امثال مورد پیشین شدنی است که ریدایرکت ها به نوع ای طراحی شده باشند که موتورهای جستجو را به یک آدرس و کاربران را به آدرسی سایر منتقل کنند.


در برخی سناریوها نیز تماشا می شود که یک صفحه حائز آتوریتی بالا فقط برای موتورهای جستجو به یک صفحه نا مرتبط ریدایرکت می شود لغایت رتبه آن در نتایج جستجو افزایش یابد. ریدایرکت 301 مایه انتقال تقریبا  کامل آتوریتی به دیگر صفحه می شود. به عبارتی فردی که از این طریق کلاه سیاه برای ریدایرکت صفحات کاربرد می کند، کوشش در دستکاری نتایج جستجو دارد.


ریدایرکت ها تنها بایستی در شرایطی کاربرد شوند که برای آن طراحی شده اند. از جمله سناریوهایی معمول می نا به تغییر آدرس یک دامنه یا ترکیب محتوای دو صفحه در احد اشاره کرد. همچنین ریدایرکت های مبتنی بر جاوا اسکریپت نیز در شرایطی ویژه قابل قبول هستند. به عنوان مثال در وب سایت لینکدین بعد از ورود به سایت، به پروفایل کامل کاربر مورد نظرتان ریدایرکت خواهید شد.


از ریدایرکت های غیر طبیعی بایستی پرهیز کنید، چرا که چنین اقدامی خلاف دستورالعمل های موتورهای جستجو مثل گوگل و بینگ می باشد.


4. محتوای بی کیفیت

ایجاد محتوای بی کیفیتی که هیچ هوده ای برای کاربران ندارد، از اقدامات رایج در سئو کلاه سیاه است. از آنگونه این درونمایه می توان به محتوای کپی شده توسط ربات ها از سایر سایت ها اشاره داشت. زمانی گوگل توانا به شناسایی محتوای کپی شده از دیگر سایت ها نبود، ولی با بروزرسانی گوگل پاندا در سنه 2011 بر این مشکل فائق آمد.


در آن زمان بسیاری از سایت هایی که مطالب خود را از دیگر سایت ها کپی کرده بودند، توسط گوگل جریمه شدند. از آن پس گوگل توان بیشتری در معرفی محتوای تکراری یا بی کیفیت پیدا کرده است.


اضافه کردن واژه ها کلیدی مخفی در متن نیز از آنگونه راهکارهای بازداشته می باشد. بعضی از وب سایت هایی که اقدام به سئو کلاه سیاه می کنند، رنگ متن مورد نظرشان را با رنگ بعد زمینه گرد کرده الی متن مورد عقیده قابل نگریستن نباشد. غافل از اینکه این محتوا از دید گوگل مخفی نخواهد بود.


در چنین شرایطی و در هنگامی که کاربران بر روی نتایج جستجو کلیک کنند، محتوای مورد نظرشان را چون نهان شده، تماشا نخواهند کرد. چنانچه محتوای باره نظر راهکاری برای حل مشکلات کاربران ارائه دهد، نیازی به پنهان سازی آن نخواهد بود.


راهکار دیگر مثل اینست که وبمسترها اقدام به تولید درونمایه حول یک سوژه کرده و پس از کسب رتبه خوب برای آن صفحه، محتوای آن را با یک مورد سایر تغییر می دهند. این کار تجربه کاربری منفی زیادی به به اتفاق خواهد داشت و از دید سئو راهکاری پسندیده محسوب نخواهد شد.


نوشتن محتوای با کیفیت و اورجینال یگانه از مهمترین بخش های سئو کلاه سفید است. تولید محتوای با کیفیت موجب اعتماد کاربران به سایت شده و آنها را از حالت کاربر به مشتری تبدیل می کند.


5. مجدد نویسی محتوا

تکنیک مجدد نویسی درونمایه مانند به تکنیک کپی کردن محتواست، ولی با این تفاوت که در آن از نرم افزارهای ویژه ای کاربرد شده الی با مجدد نویسی و ویرایش محتوای موجود در وب، آن را به عنوان یک محتوای جدید به کاربران عرضه نمود. به کارگیری چنین طریق هایی ریسک کمتری نسبت به مورد قبلی دارد، ولی به خاطر استفاده از نرم افزار، معمولا محتوای بازسازی شده از ارزش زیادی برخوردار نخواهد بود.


6. لینک های پولی

موتورهای جستجو مانند گوگل کاربران را از خرید و فروش بک لینک بازداری کرده اند. گوگل در تارنما خود صراحتا اعلام نموده که هر گونه لینکی که با منظور همانند سازی پیج رنک و رتبه سایت ها در نتایج جستجو ایجاد شده باشد، مغایر با قوانین گوگل محسوب می گردد.


بهتر است که از دریافت بک لینک به ازای پرداخت پول خودداری کنیند، چرا که گوگل اعلام کرده که هر دو سایت خریدار و فروشنده را با جریمه روبرو خواهد ساخت.


اگر از این مسئله آگاه نبوده و خودسرانه اقدام به خرید بک لینک کرده اید، بهتر است که همین الان آن بک لینک ها را پاک کنید. در ضمن می توانید با استفاده از ابزار disavow اقدام به بی نشانه کردن آنها نمایید.


7. لینک های اسپم در فوتر سایت ها

این نوع بک لینک ها فقط در فوتر سایت ها قرار گرفته و با هدف افزایش آتوریتی آنها درج می شوند. سایت هایی که اقدام به کسب این نوع بک لینک ها هستند غالبا از نتایج منفی آن بی خبرند. بیشتر این گونه لینک ها نیز در وب سایت های طاقت پیوسته پیمان گرفته و در حالت کلی کاملا غیر طبیعی به عقیده می رسند.


8. سو به کارگیری داده های ساختار یافته

داده های ساختار مکشوف تحت اسم مارک آپ های اسکیما و حتی ریچ اسنیپت نیز شناخته می شوند. به واسطه این دیتا ها می تاب به تغییر در چگونگی نمایش وب سایت در نتایج جستجو پرداخت و نمایش آن را نسبت به سایر رقبا جذاب تر نمود. شما می توانید بسته به محتوای صفحه خود اعم از پادکست، دستور پخت، کتاب یا محصول، داده های ساختار یافته مرتبط را به آن اضافه نمایید. اسکیمای نظرات احتمالا احد از پرطرفدارترین نوع داده های ساختار یافته است.


سئو کلاه سیاه در این امتداد به گونه ای عمل می کند الی با ارائه اطلاعات باطل به فریب موتورهای جستجو و کاربران پرداخت. به عنوان مثال یک وبمستر در راستای سئو کلاه سیاه می تواند امتیاز پنج از پنج را به محتوای خود دیتا تا از راه دیتا های ساختار یافته در نتایج جستجو بهتر دیده شود. گوگل در این امتداد کاربران را دلگرمی به گزارش این نوع سایت ها کرده و به همین جهت چنین کاری ریسک ابهت محسوب می شود.


پیشنهاد می کنیم در افزودن دیتا های ساختار مکشوف کاملا صادقانه رفتار کنید. در صورت ارائه داده های صحیح، جای هیچ گونه نگرانی هستی نخواهد داشت. در مطلب دیتا های ساختار مکشوف به این مهم پرداخته ایم.


9. اسپم کردن در تقسیم کامنت وبلاگ ها

همانطور که از نام این تکنیک نیز پیداست، این تکنیک کلاه سیاه شامل افزودن لینک تارنما خویش در سرنوشت کامنت تارنما های گوناگون است. این عمل امروزه کمتر انجام می شود، چرا که موتورهای جستجو مشابه گوگل در بروزرسانی های جدید الگوریتم های خویش لینک های بخش کامنت را عملا در رتبه بندی سایت ها در نظر نمی گیرند.


همچنین اغلب وبلاگ های معتبر لینک های دسته کامنت خویش را با تگ نوفالو منتشر می کنند. این مسئله بدین معنیست که موتورهای جستجو مانند گوگل این لینک ها را تعقیب نکرده و اعتبار صفحه را به آن ها منتقل نمی کنند.


علی رغم گفتگو های اخیر، اما همچنان افراد بسیاری زیادی هنوز اقدام به چنین کاری می کنند و حتی سرویس هایی نیز برای انجام خودکار این کار در اینترنت وجود دارند. کامنت گذاری اسپم به همراه قرار دادن بک لینک از سایتتان یک شیوه کلاه سیاه برای سئو سایت شما محسوب شده و توصیه می کنیم که از اتمام آن امتناع کنید.


در صورتی که وب سایت شما دارای بخش نظردهی به مطالب است، بهتر است که تصمیماتی را اتخاذ کنید تا تارنگار سایت شما به انبوهی از کامنت های اسپم تبدیل نشود. گوگل صفحاتی را که حائز انبوه زیادی از کامنت های اسپم هستند را با جریمه رو به رو ساخته و از نتایج جستجو منزه می کند. به کارگیری ابزارهایی مثل ریکپچای گوگل یکی از شیوه های بازدارندگی از ربات های کامنت گذار می باشد.


10. مزرعه های لینک

مزرعه لینک، وبسایت یا مجموعه وب سایت هاییست که تنها با هدف بک لینک سازی ایجاد شده اند. هر یک از وب سایت ها، حائز بک لینک هایی به دیگر سایت ها با هدف افزایش رتبه آنها در نتایج جستجوست. موتورهای جستجو از لینک ها به عنوان گرد از فاکتورهای رتبه بندی کاربرد می کنند. قصد سئو کلاه سیاه از لینک سازی در مزرعه های لینک، افزایش شمار بک لینک ها از این روش است.


مزرعه های لینک حائز محتوای کم و لینک های بسیاری هستند. لینک ها بیشتر دارای انکرتکست هایی مثل واژه ها کلیدی وب سایت باره عقیده هستند. موتورهای جستجو مانند گوگل به راحتی می توانند این نوع تارنما ها را شناسایی کرده و به همین جهت بهتر است که از آنها اجتناب کنید. در عوض بهتر است که با تولید محتوای با کیفیت و ارزشمند سایر وب سایت ها را ترغیب به لینک دادن به خویش کنید.


11. شبکه های وبلاگی خصوصی (PBN)

منظور از شبکه های وبلاگی خصوصی، مجموعه ای از وب سایت های نسبتا معتبر است که فقط با قصد لینک سازی ایجاد شده اند. این شبکه ها نیز مانند مزرعه های لینک برای افزایش تعداد بک لینک های یک سایت ساخته می شوند. لینک های بیگانه هر شبکه فقط به یک تارنما انتها شده و به یکدیگر نیز لینک نمی دهند.


یکی از روش های سئو کلاه سیاه بدین نوع است که فرد اقدام به خرید چند دامین منقضی شده مرتبط و حائز آتوریتی کرده و بعد از راه اندازی تارنما در آن، مطالبی مانند با مطالب وب سایت خویش در آن منتشر می کند. در پیوسته نیز بک لینک هایی نیز در آن پست ها به وب سایت خود اضافه می کند. چنین شخصی امیدوار است که موتورهای جستجو متوجه مهار آنها بر روی این سایت ها نشده و در نتیجه رتبه بالاتری برای وب سایت اصلیتان در عقیده بگیرند.


موتورهای جستجو دائما در حال رسیدگی این مسئله بوده و در چهره مواجهه با چنین اقدامی، دست به جریمه سایت شما خواهند زد. به جای این نوع شبیه سازی ها بهتر است که بر روی وب سایت خویش تمرکز کرده و با تولید محتوای با کیفیت، اعتبار آن را افزایش دهید. انتشار درونمایه ذیل یک سقف اعتبار بیشتری برای شما به همراه خواهد آورد و در نتیجه وب سایت های بیشتری به شما لینک خواهند داد.

سئو کلاه سیاه

عواقب به کارگیری سئو کلاه سیاه

استفاده از سئو کلاه سیاه در تارنما ها عمل پر خطری محسوب می شود، چرا که دیر یا زود معرفی می گردند. در نتیجه این شناسایی، جریمه گوگل در انتظارتان خواهد بود. جریمه های گوگل نیز بیشتر به شکل افت شدید رتبه یا حذف کامل تارنما از نتایج جستجو نما می گردند. در چهره آشنایی با سایر روش های سئو کلاه سیاه آن را از طریق دسته کامنت ها، با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد